Κτήμα Νικολάου Ασύρτικο |
Ποικιλιακή Σύνθεση: Οίνος Λευκός Ξηρός από την ποικιλία Ασύρτικο |
Προέλευση: Τα σταφύλια προέρχονται από τους ιδιόκτητους αμπελώνες 10 στρεμμάτων της οικογένειας Νικολάου ,αποκλειστικά βιολογικής γεωργίας στην περιοχή Ντουραμανι με ηλικία αμπελιών 8 έτη. Τα επιλεγμένα αμπελοτεμάχια έχουν κλίση 2% , προσανατολισμό νότιο και δυτικό και απόδοση περί τα 500 κιλά ανά στρέμμα. |
Οινοποίηση: Μέσα σεπτεβρίου συλλέγονται τα σταφύλια χειρωνακτικά όταν έχουν φτάσει στο επιθυμητό επίπεδο φαινολικής και αλκοολικής ωρίμανσης. Τα σταφύλια ψύχονται στους 4Ο C και κρυοεκχύλιση στους 8Ο C για 8ώρες. Χρησιμοποιώντας μόνο τον πρόρωγο, πραγαματοποιείται η αλκοολική ζύμωση με γηγενείς ζύμες σε ανοξείδωτες δεξαμενές ελεγχόμενης θερμοκρασίας στους 17 βαθμούς κελσίου για την ανάδειξη όλου του αρωματικού χαρακτήρα της ποικιλίας. Πριν το τέλος της ζύμωσης μεταφέρετε σε καινούρια δρύινα βαρέλια όπου παραμένει με τις οινολάσπες για 3 μήνες |
Χαρακτηριστικά: Ισορροπημένη οξύτητα, άρωματα πράσινου μήλου και καραμέλας με επίγευση βανίλιας και ξύλου |
Κατανάλωση: Σερβίρεται σε θερμοκρασία 12Ο C συνοδεύοντας ελαφριά γευματα και Θαλασσινά |
Αλκοολικός Τίτλος: 13Ο |