Ποικιλιακή Σύνθεση: Οίνος Ερυθρός Ξηρός από την ποικιλία Cabernet Franc |
Προέλευση: Τα σταφύλια προέρχονται από τους ιδιόκτητους αμπελώνες 4 στρεμμάτων της οικογένειας Νικολάου ,αποκλειστικά βιολογικής γεωργίας στην περιοχή Ντουραμανι με μέση ηλικία των αμπελιών ανω των 8 ετών. Τα επιλεγμένα αμπελοτεμάχια έχουν κλίση 2% , προσανατολισμό νοτιοδυτικό και νότιο και απόδοση περί τα 600 κιλά ανά στρέμμα. |
Οινοποίηση: Τέλος σεπτεβρίου τα σταφύλια συλλέγονται χειρωνακτικά όταν έχουν φτάσει στο επιθυμητό επίπεδο φαινολικής και αλκοολικής ωρίμανσης. Ακολουθεί η αλκοολική ζύμωση με γηγενείς ζύμες σε ανοιχτές ανοξείδωτες δεξαμενές σε θερμοκρασία 22 βαθμών κελσίου με διάρκεια της εκχύλισης 10 ημέρες με την μέθοδο pigeage. Αμέσως μετά την αλκοολική ζύμωση ακολουθεί η μηλογαλακτική ζύμωση και ωρίμανση σε βαρέλια για 4 μήνες. |
Χαρακτηριστικά: Αρμονική συνύπαρξη αρωμάτων πιπεριάς,καφέ και μαύρων φρούτων με την τραγανή οξύτητα. |
Κατανάλωση: Σερβίρεται σε θερμοκρασία 16-18Ο C συνοδεύοντας κρεατικά , ελαφριά γευματα και ζυμαρικά |
Αλκοολικός Τίτλος: 13Ο |