Κυδωνίτσα Νικολάου

Ποικιλιακή Σύνθεση: Οίνος Λευκός Ξηρός από την ποικιλία Κυδωνίτσα

Προέλευση: Τα σταφύλια προέρχονται από τους ιδιόκτητους αμπελώνες 10 στρεμμάτων της οικογένειας Νικολάου ,αποκλειστικά βιολογικής γεωργίας στην περιοχή Ντουραμανι με ηλικία αμπελιών 6 έτη. Τα επιλεγμένα αμπελοτεμάχια έχουν κλίση 2% , προσανατολισμό νότιο και απόδοση περί τα 800 κιλά ανά στρέμμα.

Οινοποίηση: Αρχές σεπτεβρίου τα σταφύλια συλλέγονται χειρωνακτικά όταν έχουν φτάσει στο επιθυμητό επίπεδο φαινολικής και αλκοολικής ωρίμανσης. Τα σταφύλια ψύχονται στους 4Ο C και κρυοεκχύλιση στους 8Ο C για 10ώρες. Χρησιμοποιώντας μόνο τον πρόρωγο, λαμβάνει χώρα η αλκοολική ζύμωση με γηγενείς σε ανοξείδωτες δεξαμενές ελεγχόμενης θερμοκρασίας στους 17 βαθμούς κελσίου για την ανάδειξη όλου του αρωματικού χαρακτήρα της ποικιλίας.

Χαρακτηριστικά: Μπουκέτο ώριμων πυρηνόκαρπων φρούτων που δένει αρμονικά με την ισορροπημένη οξύτητα και την γεμάτη επίγευση.

Κατανάλωση: Σερβίρεται σε θερμοκρασία 12Ο C συνοδεύοντας ελαφριά γευματα, σαλάτες και Θαλασσινά

Αλκοολικός Τίτλος: 13Ο