Ποικιλιακή Σύνθεση: Οίνος Λευκός Ξηρός από την ποικιλία Μαλαγουζιά |
Προέλευση: Προστατευόμενη Γεωγραφική Ένδειξη.Τα σταφύλια προέρχονται από τους ιδιόκτητους αμπελώνες 16 στρεμμάτων της οικογένειας Νικολάου ,αποκλειστικά βιολογικής γεωργίας στην περιοχή Ντουραμανι με ηλικία αμπελιών 8 έτη. Τα επιλεγμένα αμπελοτεμάχια έχουν κλίση 2% , προσανατολισμό νότιο και απόδοση περί τα 1000 κιλά ανά στρέμμα. |
Οινοποίηση: Αρχές σεπτεβρίου τα σταφύλια συλλέγονται χειρωνακτικά όταν έχουν φτάσει στο επιθυμητό επίπεδο φαινολικής και αλκοολικής ωρίμανσης. Τα σταφύλια ψύχονται στους 4Ο C και κρυοεκχύλιση στους 8Ο C για 10 ώρες. Χρησιμοποιώντας μόνο τον πρόρωγο, λαμβάνει χώρα η αλκοολική ζύμωση με γηγενείς σε ανοξείδωτες δεξαμενές ελεγχόμενης θερμοκρασίας στους 17 βαθμούς κελσίου για την ανάδειξη όλου του αρωματικού χαρακτήρα της ποικιλίας. |
Χαρακτηριστικά: Χρυσαφιές ανταύγειες, θεσπέσιο άρωμα και μεταξένια γεύση συνδυασμένα με χαμηλη οξύτητα. Γλυκά αρώματα από φρέσκα φρούτα, ροδάκινο, βερίκοκο και εσπεριδοειδή. |
Κατανάλωση: Σερβίρεται σε θερμοκρασία 12Ο C συνοδεύοντας ελαφριά γευματα, σαλάτες και Θαλασσινά |
Αλκοολικός Τίτλος: 13Ο |
Κριτικές: Master of Wine: Derek Smedley Malaguzia 2016 / 88 points Tasted in the winery A & C Greece October 2017 Rose petal on the nose the palate starts with white peach quite fleshy. There is an underlying fresh streak a mix of citrus fruits but it fills out at the back and the finish has hints of sweetness. |