Ποικιλιακή Σύνθεση: Οίνος Ερυθρός Ξηρός από την ποικιλία Merlot |
Προέλευση: Τα σταφύλια προέρχονται από τους ιδιόκτητους αμπελώνες 5 στρεμμάτων της οικογένειας Νικολάου ,αποκλειστικά βιολογικής γεωργίας στην περιοχή Ντουραμανι με μέση ηλικία των αμπελιών ανω των 7 ετών. Τα επιλεγμένα αμπελοτεμάχια έχουν κλίση 2-4% , προσανατολισμό νοτιοδυτικό και νότιο και απόδοση περί τα 500 κιλά ανά στρέμμα. . |
Οινοποίηση: Αρχές σεπτεβρίου τα σταφύλια συλλέγονται χειρωνακτικά όταν έχουν φτάσει στο επιθυμητό επίπεδο φαινολικής και αλκοολικής ωρίμανσης. Ακολουθεί η αλκοολική ζύμωση με γηγενείς ζύμες στους 22 βαθμούς σε ανοξείδωτες δεξαμενές την μέθοδο pigeage με διάρκεια της εκχύλισης 12 ημέρες . Αμέσως μετά την αλκοολική ζύμωση ακολουθεί η μηλογαλακτική ζύμωση και ωρίμανση σε ανοξείδωτες δεξαμενές για 4 μήνες. |
Χαρακτηριστικά: Στρογγυλεμένες τανίνες αρμονικά συνδυασμένες με βελούδινη επιγευση μαύρων φρούτων και δαμάσκηνων. |
Κατανάλωση: Σερβίρεται σε θερμοκρασία 16-18Ο C συνοδεύοντας κρεατικά , ελαφριά γευματα και ζυμαρικά |
Αλκοολικός Τίτλος : 13Ο |