Μοσχοφίλερο Νικολάου

Ποικιλιακή Σύνθεση: Οίνος Λευκός Ξηρός από την ποικιλία Μοσχοφίλερο

Προέλευση: Προστατευόμενη Γεωγραφική Ένδειξη.Τα σταφύλια προέρχονται από τους ιδιόκτητους αμπελώνες 8 στρεμμάτων της οικογένειας Νικολάου αποκλειστικά βιολογικής γεωργίας στην περιοχή Παλαιόπυργος Μαντινείας με ηλικία αμπελιών 60 έτη. Το αμπελοτεμάχιο έχει υπέδαφος αργιλοπηλώδες και προσανατολισμό δυτικό με απόδοση περί τα 600 κιλά ανά στρέμμα.

Οινοποίηση: Αρχές οκτωβρίου τα σταφύλια συλλέγονται χειρωνακτικά όταν έχουν φτάσει στο επιθυμητό επίπεδο φαινολικής και αλκοολικής ωρίμανσης. Τα σταφύλια ψύχονται στους 4Ο C και πραγματοποιείται κρυοεκχύλιση στους 8Ο C για 4ώρες. Χρησιμοποιώντας μόνο τον πρόρωγο, λαμβάνει χώρα η αλκοολική ζύμωση με γηγενείς ζύμες σε ανοξείδωτες δεξαμενές ελεγχόμενης θερμοκρασίας στους 17 βαθμούς κελσίου για την ανάδειξη όλου του αρωματικού χαρακτήρα της ποικιλίας.

Χαρακτηριστικά: Λαμπερό υποκίτρινο χρώμα, ζωηρή οξύτητα και φρουτώδης χαρακτήρας με επίγευση λευκού τριαντάφυλλου , λεμονιού και λουκουμιού.

Κατανάλωση: Σερβίρεται σε θερμοκρασία 12Ο C συνοδεύοντας ελαφριά γευματα, σαλάτες και Θαλασσινά

Αλκοολικός Τίτλος: 12Ο

Κριτικές: Master of Wine: Derek Smedley Moscofilero 2016 / 88 points

Tasted in the winery A & C Greece October 2017

Fragrant rose petals the nose has fresh fruits the start of the palate bright. Richer flavours in the middle pink grapefruit the back palate is very fresh and there is bitter lime on the finish.